Bejelentkezés

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

1.1. Tervezés
 
Megbízóink lehetőségeinek felmérését, és a projektek előkészítését díjmentesen vállaljuk, ezért érdemes velünk minél hamarabb felvenni a kapcsolatot.
 
Az előkészítést a fogyasztási adatok elemzésével kezdjük. A havi villanyszámlák, vagy éves elszámoló számlák alapján megállapítjuk, hogy leendő ügyfelünk éves energia költségeinek csökkentéséhez, vagy teljes kiváltásához mekkora teljesítményű napelemes rendszerre van szükség. Ezután helyszíni felmérést végzünk, mely során szakembereink megvizsgálják a hasznos tetőfelületet, annak szerkezetét tájolását, dőlésszögét, árnyékolási tényezőit, a rendelkezésre álló hálózatot, a kábelezés optimális nyomvonalát, valamint az inverter lehetséges elhelyezését, és a hálózatra történő csatlakoztatásának körülményeit. 
 
Magyarországon az 50 kVA-nél nem nagyobb teljesítményű napelemes rendszer jelenleg építési engedély nélkül telepíthető.
 
A felmérés alapján, szimulációs szoftverek segítségével tervező mérnökeink évtizedes tapasztalata alapján kialakításra kerül a rendszer komplett kivitelezési terve. Ez alapján elkészítjük egyedi ajánlatunkat és javaslatot teszünk a finanszírozási forma kiválasztására, melyhez ugyanúgy teljeskörű közreműködésünket biztosítjuk a megrendelők számára. 
 
A jenleg érvényes jogszabályokat figyelembe véve nem érdemes túlméretezni a rendszert. Az áramszolgáltató egy az egyben veszi vissza a megtermelt energiát, amíg az a fogyasztást nem haladja meg. Az ezen felül termelt mennyiséget csökkentett, nagykereskedelmi áron vásárolja meg, ami a fogyasztói ár töredéke. Ebben az esetben a tulajdonosnak bevétele keletkezik. A bevételre vonatkozóan ÁFA, a jövedelemre vonatkozóan pedig nyereség/jövedelemadó fizetési kötelezettség adódik.
 
A tervezéskor figyelembe kell venni, hogy a napelemek nem képesek minden körülmények között egyformán magas teljesítményt nyújtani. A napsütéses órák száma, a hőmérséklet, de a napelemek tájolása is befolyásolhatja a teljesítményt. A napelem elhelyezése szempontjából a déli fekvés a legideálisabb, így éri a legtöbb fény a rendszert. 25-40 fokos dőlésszögű elhelyezéssel termel a leghatékonyabban. Ennél kisebb dőlésszögben történő üzembehelyezés esetén a napelemre beeső fény szöge nem ideális, ezért a panel kevesebb energiát termel, valamint könnyebben elszennyeződik, ami tovább ronthatja a rendszer hatékonyságát. 1 kWp névleges teljesítményű telepített napelem várható éves termelése árnyékmentes déli tájolás és 30-35°-os dőlésszög esetén átlagosan 1100 kWh, ami az ország különböző területein ± 10%-ot változhat.
 
Ha meglévő tetőre szeretnénk napelemes rendszert telepíteni, fontos megvizsgálni a tető felület terhelhetőségét. Természetesen a napelemet nemcsak a tetőre, hanem akár kihasználatlan földterületekre is telepíthetjük.
 
 
1.2. Telepítés
 
A napelemes rendszereket standard és egyedi megoldásokkal, a különböző felületekre egyedileg optimalizált technikával kell rögzíteni. Tervezőink az adott körülményeknek megfelelően állítják össze a napelem tartószerkezeteket, legyen szó akár hódfarkú, Bramac vagy lapos cserépről, trapéz, cserepes vagy korcolt lemezről, szendvicspanelről, homlokzatról, lapos tetőről vagy akár talajról. Célunk, hogy időtálló, költséghatékony és az esztétikai szempontokat is figyelembe vevő szerkezeteket adjunk át ügyfeleinknek. Annak érdekében, hogy a napelemes rendszer több évtizedig is biztonságos és működőképes legyen, tartószerkezeteink elemeit alumíniumból és rozsdamentes anyagokból készítjük.
 
 
Szerelő csapatunk magas műszaki felkészültséggel vállalja a rendszerek szállítását, telepítését, és üzembe helyezését. Sok éves tapasztalatunk megoldást garantál a legszokatlanabb körülményekre, valamint a telepítés során esetlegesen felmerülő váratlan helyzetekre. Fontosnak tartjuk, hogy a kivitelezés ügyfelelink számára a lehető legkevesebb kellemetlenséggel járjon.
 
Minden rendszer annyira megbízható, és biztonságos, mint a leggyengébb pontja. Emiatt a napelemes rendszerek évtizedes gondtalan működéséhez elengedhetetlen, hogy a felhasznált szerelési anyagok esetében is a kifogástalan minőséget válasszuk. A rendelkezésre álló hálózat és a napelemes rendszer paramétereit figyelembe véve cégünk OBO és Hensel termékekkel építi ki a túlfeszültség védelmet, és  szükséges biztonsági leválasztásokat. Az UV rezisztens szolár kábelek és a német TE Connectivity (Tyco) csatlakozók rendkívüli időtállóságukkal járulnak hozzá rendszereink hosszú távú, megbízható működéséhez.
 
 
1.3. Hálózati csatlakozás
 
Cégünk segítséget nyújt a hálózati csatlakozás gyors és teljeskörű ügyintézésében, hogy Önnek ne kelljen átverekednie magát a bürokrácia útvesztőin. Megrendelőinknek csupán az általános szerződéses adatokat és néhány alap dokumentumot kell biztosítaniuk, mely alapján szakembereink a megfelelő helyre és a megfelelő időben benyújtják az igénybejelentést, a komplett csatlakozási dokumentációt, a készre jelentést, és a kivitelezői nyilatkozatot, végül pedig segítenek a hálózati szerződés megkötésében is. Segítségünkkel a csatlakozási eljárás mindegyik hazai áramszolgáltató esetében kitaposott mederben zajlik.
 
 
1.4. Termelt áram tárolása
 
Lakossági szinten a napelemes rendszerrel termelt áramot nem érdemes tárolni. Az áram tárolásához szükséges akkumulátorokat átlagosan 3-5 évente cserélni kellene, ami költséges és munkaigényes folyamat, ami akár megháromszorozhatja a napelem beszerelésének teljes költségét is.A házi napelemes rendszerek esetében érdemesebb a hálózati visszatáplálásos módszert alkalmazni.
 
 
1.5. Karbantartás
 
Napelemes rendszereink minimális karbantartást igényelnek. A napelemeket biztonsági üveggel láttuk el, így a jégeső, a madarak vagy akár a szél által sodort kisebb tárgyak sem tesznek kárt bennünk. Ettől függetlenül bizonyos időközönként érdemes tisztítani.
 
A napelemes rendszereket célszerű legalább évente egyszer általánosan ellenőrizni. Ekkor meg lehet győződni arról, hogy a tartószerkezetek elég stabilak-e, nincs-e komolyabb szennyeződés a napelem modulokon.
 
A kiöregedett napelemeket ingyen visszavesszük, és gondoskodunk újra hasznosításukról, a PV Cycle szervezet elvárásainak megfelelően. A jelenlegi technológiákkal a napelemek 96%-ban újra hasznosíthatók, 600 oC-os hőmérsékleten történő elégetésével visszamarad az üveg a fém és maga a szilícium cella is.
 
 
1.6. Jogi Szabályozás
 
A villamos energiáról szóló 2007. évi LXXXVI. törvény, valamint a 76/2011. (XII.21.) NFM rendelet alapján háztartási méret- kiserőműnek számít az a legfeljebb 50 kVA névleges teljesítmény- villamosenergia-termelő berendezés, mely meglévő csatlakozási ponton keresztül csatlakozik* a közcélú kisfeszültségű (0,4 kV-os) hálózatra, és létesítésének elsődleges célja a saját villamos-energia fogyasztás csökkentése. Egy felhasználási helyen csak 1 db HMKE csatlakoztatható, és teljesítménye nem haladhatja meg az adott csatlakozási ponton rendelkezésre álló teljesítmény kVA-ben megadott értékét. Azaz például 3x16A esetén 3×16A×230 V/1000=11,04 kVA igénybe vehető teljesítményt jelent, a csatlakoztatható HMKE maximális mérete 11 kVA. Fontos feltétel, hogy a fázisok között legfeljebb 5 kVA betáplálási teljesítménykülönbség lehet.
 
HMKE létesítése engedélyköteles (de nem termelői engedélyhez kötött) tevékenység minden olyan esetben, amikor a kiserőmű hálózatra csatlakozik és a hálózattal párhuzamos üzemben működik/működhet. Az engedélyezési eljárást a területileg illetékes Hálózati engedélyes (jelen esetben az ELMŰ Hálózati Kft.) folytatja le a következő lépések során:
- Igénybejelentés (Felhasználó)
- Hálózatvizsgálat, Műszaki-gazdasági tájékoztató levél (ELMŰ Hálózati Kft.)
- Csatlakozási dokumentáció (Felhasználó)
- Jóváhagyás (ELMŰ Hálózati Kft.)
- Létesítés, készre jelentés (Kivitelező)
- Érintésvédelmi jegyzőkönyv (Kivitelező) 
- Kereskedelmi szerződés módosítása vagy megkötése, (Felhasználó)
- Hálózati szerződések módosítása vagy megkötése (Felhasználó)
- Elszámolási fogyasztásmérő csere (ELMŰ Hálózati Kft.)
- Üzembe helyezés, termelés (Felhasználó)
 
A háztartási méretű kiserőmű létesítésénél a leírt hálózati csatlakozási feltételek mellett be kell tartani a villamosenergia termelő berendezések létesítésére és üzemeltetésére vonatkozó egyéb jogszabályi kötelezettségeket, ill. környezetvédelmi előírásokat is. Ha a telepítendő háztartási méretű kiserőmű, vagy ennek működtetésével összefüggő felhasználói hálózati elemként tervezett berendezés, vagy műszaki megoldás nem a vonatkozó hatályos szabványok előírása szerint kerül tervezésre, a tervezőnek összehasonlító elemzéssel be kell mutatnia az engedélyezési tervdokumentációban a társaságcsoport részére az eltérés mibenlétét, annak az alkalmazásra előírt szabványban írtakkal való egyenértékűségét, és indokolnia kell annak szükségszerűségét, vállalnia kell a szabványtól való eltérésből eredő következményeket.
 
A már meglévő, üzemelő kiserőmű esetén minden tervezett változtatásról a Termelőnek, üzemeltetőnek vagy Beruházónak módosítási igénybejelentését szintén a fenti elérhetőségeken keresztül kell eljuttatnia az elosztóhoz (a módosított adatokkal).
 
A HMKE berendezést a kétirányú (ad-vesz) mérő felszereléséig bekapcsolni (üzembe helyezni) TILOS!
Kérdése van?
Keresse ügyfélszolgálatunkat a +36 1 951 2378 központi telefonszámon, vagy küldjön e-mailt az info[@]nobysco.hu címre.

Classic
Legyen Önnek is!
Present
Hűségét itt jutalmazzuk!
Party
Élje át az élményt!

Ismerje meg Ügyfélkártya típusainkat és az azokkal járó kedvezményeket! Rendelje meg az Ön számára legmegfelelőbbet és élvezze az egyedi lehetőségeket!

Bővebben...

A szabadság egyik mérőszáma, hogy mennyire feltétel nélküli az energiafelhasználás. A megfelelő eszközök kiválasztása hosszú távon segít az életkörülmények javításában. Használja minőségi napelemes rendszerünket, hogy 30-40 évig élvezhesse az ingyen energiát, és a gondtalanságot!

Bővebben...

A tréningek módszertana: előadás, tanulás visszajelzések és sikerélmények alapján, egyéni és csoportfeladatok, szerepjáték, saját esettanulmányok feldolgozása. Munkatársainkat is a többszintű oktatási rendszerünkkel képezzük, fejlesztjük és segítjük őket hivatásuk elsajátításában, álmaik elérésében, önmaguk megvalósításában. Nézze meg tájékoztatásunkat a tanfolyamaink tematikájáról!

Bővebben...

A logisztikai célú futási statisztikák kiértékelése terén, valamint a gépjármű védelem során korunk legmegbízhatóbb rendszerei műholdas GPS alapon működnek.

A műholdas Járművédelem az autólopást akadályozza meg, míg a műholdas Flottakövetés az üzemeltetési költségelemek ellenőrzésében segít.

Felejtse el az elavult papíralapú adminisztrációt!

Hogyan?

Kiknek ajánljuk a legkülönbözőbb szempontok alapján összeállított rendkívül kedvező előfizetési csomagjainkat? Azoknak a cégeknek, akik még csak ismerkednek az Internettel, vagy a potenciális ügyfélkörük számára elsősorban információs céllal szeretnének megjelenni az interneten, bizalomerősítés céljából.

Bővebben...

Megbízható személyazonosítás 1 másodperc alatt? Lehetséges! Legyen szó beléptető rendszerről, digitális aláírásról, adatvédelméről, a vénaszkenneres azonosítás a legoptimálisabb választás. Biztonságos, 5 millió ponton érzékel, nincs ellopható külső lenyomat. Elhagyhatatlan, hisz a tenyerünk mindig nálunk van. Költséghatékony, mert nem kell kódkártyák ezreit előállítani.

Bővebben...

Egy gazdálkodó szervezet sem bízhatja jövőjét homályos vagy kozmetikázott emlékekre. Akkor tud a cégvezetés nyereségtermelő, jó döntéseket hozni, ha megbízható adatokra tud támaszkodni. Válassza Ön is a kényelmet és a gondtalanságot, kérje ügyviteli támogatásunkat!

Bővebben...

A flottakezelésről mindenkinek megvan a maga „jó” tanácsa. Kevés dolog van, amit egy KKV-nak érdemes egy multitól ellesnie, de a cégautó választást és a flottakezelést ide lehet sorolni. Nem a mennyiséget tekintve, hanem a választási módszereket vizsgálva.Olyan szempontokat, fortélyokat ismernek, amikkel nem pusztán a felszínen vagy rövid távon járnak jól.

Bővebben...

A közösségen belüli kommunikáció leginkább költséghatékony eszköze a mobiltelefon flotta. A tagok díjmentesen hívhatják egymást, és a publikus tarifáknál jelentősen kedvezőbb feltételekkel telefonálhatnak a csoporton kívülre is. Válassza egyedi csomagajánlatainkat, és élvezze a hűségidő mentes, olcsó telefonálást.

Bővebben...

Élvezze annak előnyét, hogy segítségünkkel a biztosítók fognak versenyezni Önért! Használja ki az Ügyfélkártya adta előnyeit, mely különleges szolgáltatásokat nyújt a birtokosának, biztosítási ügyeinek intézése során (kárszakértés, szerződésmódosítások, bonus-malus, stb.)!

Bővebben...

Céljaink megvalósításához, legjobb üzleti lehetőségek kihasználásához elengedhetetlenül szükséges egy megfelelő pénzügyi partner. Cégcsoportunk független tanácsadóként teljes körű segítséget nyújt a piacon elérhető lehetőségek kiválasztásában és annak szakszerű lebonyolításában.

Bővebben...

Pályázati kiírások folyamatosan jelennek meg az év során. A negatív gazdasági környezet ellenére számtalan vissza nem térítendő támogatási lehetőség várható továbbra is a vállalkozások, önkormányzatok, egyházi és civil szervezetek részére.

Bővebben...

Mindegy, hogy eladni szeretne, vagy bérelni, venni, vagy kiadni, ha a megoldást keresi, segítünk.

Ingatlanközvetítés akár jutalék nélkül!

Folyamatosan bővülő adatbázisunkban minden ingatlantípus megtalálható.

Bővebben...