Napjainkban majdnem minden családban van legalább egy autó, ami a lakás után a család legértékesebb vagyontárgya, ezért a legkülönbfélébb módon igyekszik megvédeni a tulajdonos. Biztosítást köt rá, rács mögé teszi, garázsban tartja, kormányzárt, váltózárt, riasztót, immobilizert tetet bele.

Sajnos a megfelelő eszközökkel így is pillanatok alatt eltulajdoníthatják az autót. Elég egy pénztárca méretű, nagyságrendileg 10.000 Ft-ból összerakható eszköz, ami képes megheckelni a távirányítós kulcs és autó közötti kapcsolatot. A járművekbe épített riasztók az elektronikus védelmen alapulnak, ezért a hatástalanításuk is elektronikus úton történik.

A riasztók könnyen hatástalaníthatók. Amikor a tulajdonos elhagyja az autóját, a távirányítóval becsukja az ajtókat. A távirányító egy úgy nevezett záróimpulzust küld, ez zárja az ajtókat. A záróimpulzust egy közelben lévő járműből felveszik a tolvajok. Közben az autó irányába lefedik a vevőegység érzékenységét, így az autóban lévő vevő nem veszi a jelet. Ha a tulajdonos észreveszi, hogy az ajtók nem záródtak be, még egyet nyom a távirányítón, de ez már nem segít. Ettől kezdve a tolvajok érvényes kódokkal rendelkeznek, és nem jelent gondot az autó kinyitása, bezárása és persze eltulajdonítása.

Minden riasztó közös jellemzője, hogy ilyen módon hatástalaníthatók, és sajnos ma már az immobilizerek is ugyanezt a kategóriát képviselik.

 

>> Van kijátszhatatlan védelem?

Kérdése van?
Keresse ügyfélszolgálatunkat a +36 1 951 2378 központi telefonszámon, vagy küldjön e-mailt az info[@]nobysco.hu címre.

Classic
Legyen Önnek is!
Present
Hűségét itt jutalmazzuk!
Party
Élje át az élményt!

Ismerje meg Ügyfélkártya típusainkat és az azokkal járó kedvezményeket! Rendelje meg az Ön számára legmegfelelőbbet és élvezze az egyedi lehetőségeket!

Bővebben...